Fem diverses accions de conscienciació al Ricard Fortuny per al Dia Mundial de la Higiene de Mans

Amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans, que es commemora el diumenge 5 de maig, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) promou la campanya “Salva vides: Neteja les teves mans” amb el lema: “Per què continua sent tan important compartir coneixements sobre la higiene de mans? Per ajudar a detenir la propagació de patògens perillosos a l’atenció mèdica”.

Aquesta campanya té com a objectiu mantenir un perfil global sobre la importància de la higiene de mans en la cura de la salut i, alhora, unir persones en suport a la millora d’aquesta higiene a tot el món.

Des de la Comissió d’Infeccions del Consorci Sociosanitari de Vilafranca (CSSV) s’ha treballat per conscienciar sobre la importància de la higiene de mans, tant al personal com als visitants del Centre Ricard Fortuny, amb les següents accions:

  • Penjada de cartells als ascensors, a l’entrada del centre, als vestidors del personal i a les portes d’accés a les unitats per les escales, lloc en el qual es mantindran tot l’any a mode de recordatori.
  • Projecció de vídeos explicatius sobre la higiene de mans a dues pantalles: una situada a la sala de descans (planta baixa, passadís de fisioteràpia, sala de màquines expenedores de cafè…) i una altra al taulell de recepció; aquest divendres quedaran instal·lades les pantalles i els vídeos es passaran el mateix diumenge dia 5.
  • Es deixaran díptics informatius sobre les infeccions i la importància de la higiene de mans al taulell de recepció al costat de la pantalla.

Esperem que la campanya ens uneixi i animi més a ser constants i a preservar aquesta pràctica segura, tant usant productes de base alcohòlica per a la higiene de mans com fent un ús adient dels guants.