Descobrim els secrets de l’envelliment pulmonar a L’Auditori

Victoria Alcaraz Serrano, fisioterapeuta d’El Centre experta en el sistema respiratori, professora de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna i investigadora de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), ha realitzat aquest dimarts una sessió bibliogràfica sobre l’envelliment pulmonar a l’Auditori Ricard Fortuny del Consorci Sociosanitari de Vilafranca (CSSV).

En la sessió, la fisioterapeuta ha parlat del procés de l’envelliment, que empitjora de manera natural la funcionalitat pulmonar i se suma a la prevalença actual de les malalties respiratòries.

En aquest context, Alcaraz ha abordat quin és el rol de la fisioteràpia, enfocant-se en els programes de rehabilitació pulmonar que inclouen valoracions i intervencions personalitzades i multidisciplinàries. Aquests programes tenen un impacte positiu en la millora de la funció pulmonar i la qualitat de vida, atès que milloren el pronòstic dels nostres pacients.

Durant el torn de preguntes s’ha valorat a quins d’ells es podria aplicar eficientment aquest programa, i s’ha conclòs que la immensa majoria dels pacients amb patologia pulmonar i funcionalitat estable se’n poden beneficiar.

La següent sessió, prevista pel dia 16, anirà a càrrec del nostre Director Mèdic, el Doctor Ignasi Sáez.