Coneixem en profunditat les escales de valoració

El director mèdic del Consorci Sociosanitari de Vilafranca (CSSV) i metge especialista en geriatria, Ignasi Sáez, ha explicat avui a L’Auditori del Centre Ricard Fortuny una de les parts fonamentals del model d’atenció individualitzat que duu a terme el Catsalut.

L’objectiu d’aquest model és anar superant una atenció fragmentada en què els nostres pacients fràgils, crònics i amb cronicitat avançada no rebien una atenció prou integrada i centrada en el pacient en el context de la continuïtat assistencial.

Atenent la poca concreció que sovint tenen els conceptes estratègics, el Doctor Sáez ha detallat una bateria d’eines integrals, transversals i interdisciplinàries perquè siguem capaços de realitzar el Diagnòstic situacional dels nostres usuaris.

Aquestes eines són les ‘Escales de valoració’, seleccionades institucionalment per tenir evidència i validesa, ser pragmàtiques i disponibles per a ser utilitzades.

L’auditori ha respost positivament a la xerrada, reconeixent algunes d’aquestes escales, habituals en la nostra pràctica assistencial, i també ha valorat la idoneïtat d’algunes d’elles o la possibilitat d’incorporar-ne d’altres.

Us esperem en la següent sessió, que serà el dimarts dia 30 i anirà a càrrec del Ramon Fernàndez, farmacèutic del CSSV.