Segona sessió clínica de l’any a l’Auditori del CSSV

Mercè Martínez, terapeuta ocupacional del Consorci Sociosanitari de Vilafranca (CSSV), ha protagonitzat la segona sessió clínica de l’any a l’Auditori del centre Ricard Fortuny. Hi ha parlat de l’impacte que té l’entorn sobre la salut, entesa com a concepte complex que va més enllà de la presència de malaltia i ha de tenir en compte l’autonomia, així com la possibilitat de tenir un rol actiu en l’entorn social i vital.

Prenent com a referència el model de la Classificació internacional del funcionament, de la discapacitat i de la salut (CIF), Martínez ha reflexionat sobre els elements ambientals que afecten la salut, especialment al nostre centre. Uns factors que poden variar en funció de cada persona, per la qual cosa es requereix una anàlisi i un abordatge cas per cas.

Els assistents han conclòs que hi ha més consciència sobre aquesta qüestió, si bé cal millorar aspectes com ara la senyalització, l’accessibilitat, la delimitació de restriccions i l’habilitació d’espais comuns més acollidors.

El dimarts 5 de març la metgessa de família Maite Muñoz serà la ponent de la pròxima sessió d’aquest cicle de xerrades promogut pel Comitè de Recerca del CSSV.