Ana Calvo i Núria Rovira fan una radiografia de la disfàgia a L’Auditori

Dues professionals del Centre Ricard Fortuny han conduït una xerrada específica sobre la disfàgia en el marc de les sessions bibliogràfiques quinzenals dels dimarts al migdia a L’Auditori, organitzades pel Comitè de Recerca del CSSV. Concretament, Ana Calvo, terapeuta ocupacional i logopeda, i Núria Rovira, supervisora d’infermeria, han explicat els projectes en curs per treballar la disfàgia dels nostres pacients. Tot repassant l’evidència disponible, han reflexionat sobre fins a quin punt els avenços en el diagnòstic i el tractament de la disfàgia en faciliten l’abordatge. El Dr. Manel Sánchez, cap de psiquiatria de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell i president de la Sociedad Española de Psicogeriatría, n’ha estat el convidat d’honor.

Rovira i Calvo han recordat que al centre hi ha tot un equip multidisciplinari que està millorant els registres, els circuits i les maneres de valorar, potenciant l’autonomia i l’adequació de l’entorn per augmentar la qualitat de vida dels pacients. De fet, Calvo, juntament amb una altra terapeuta ocupacional del centre, Mercè Martínez, van escriure a meitats de gener un article conjunt sobre la disfàgia al setmanari El Cargol.

La pròxima sessió, que se celebrarà el dimarts 25 de juny al mateix escenari i hora, anirà a càrrec d’Encarna Torres, directora d’atenció a Pacients i Famílies del Consorci Sociosanitari de Vilafranca del Penedès, que parlarà de la fatiga per compassió.