Escola de families

El CSSV atén, als seus diferents centres, persones amb malalties cròniques i/o convalescents i persones grans, amb dificultats per desenvolupar les activitats bàsiques de la vida diària. Al costat de persones que pateixen aquest tipus de processos, habitualment s'hi troben els familiars i cuidadors, que esdevenen el seu pilar emocional i logístic.

Amb l'Escola de Famílies, el CSSV volem apropar-nos a les famílies i cuidadors, transmetent-los coneixements i eines que els facilitin la convivència, la cura i també l'autocura dels mateixos usuaris, quan retornin al seu domicili.

L'objectiu de l'escola de famílies és millorar la qualitat de vida dels cuidadors i usuaris, formar-los oferint recursos adequats, afavorir la relació entre els familiars, donar suport a familiars i cuidadors, potenciar la seva implicació i participació i evitar la claudicació davant les dificultats.

El programa de l'Escola de Famílies inclou xerrades i tallers pensats per donar resposta a les necessitats i preocupacions dels cuidadors i familiars, abastant aspectes físics, emocionals, afectius, socials, legals,...

El programa s'inicia el mes de gener  i es tanca el mes de desembre de cada any. El programa d'activitats es renova anualment. Les sessions tindral lloc al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny.

com participar en la confecció del programa de xerrades?

Els professionals del CSSV coneixen, a través de la seva tasca diària, les qüestions que més preocupen a les famílies i cuidadors i els coneixements que els poden ser de més utilitat. Aquest, però és un programa obert i que vol respondre a les idees i suggeriments de les persones a qui s'adreça. Totes les famílies i usuaris poden contribuir a la confecció del programa de xerrades.

Per proposar temes, podeu contactar amb la Sra. Pilar Felices, treballadora social del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny (pfelices@cssv.es).

adreçat a

El projecte està dirigit a totes les persones de la comarca de l'Alt Penedès

ubicació

La majoria d'activitats d'aquest projecte es realitzaran al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny (Av. Garraf, 3, Vilafranca del Penedès).

Lideratge i coordinació

Pilar Felices, treballadora social del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny

Comitè organitzador

Sandra Saavedra, infermera del CSSV

Lucely Navea, responsable del programa d'activitats socioculturals del CSSV

Montse Piñol, psicòloga del CSSV

Xavier Montaner, neuropsicòleg del CSSV

Lourdes Martínez, directora assistencial del CSSV

Encarna Torres, responsable de qualitat i atenció a l'usuari del CSSV

Notícia en RTV

El 26 de Febrer de 2015 es va publicar el projecte de l'Escola de Famílies a RTV (Ràdio Televisió de Vilafranca) Veure video

Programación de la Escuela de Famílias 2020