19 de juny de 2019

Xerrada sobre la sexualitat en edat madura


Com a part de la programació anual de l'Escola de Famílies, el dijous 13 de juny es va dictar la xerrada relacionada amb la sexualitat de les persones grans.

La Sra. Amàlia Castellarnau, metgessa; i la Sra. Montse Piñol, psicòloga i sexòloga van fer una exposició en la qual van repassar aspectes importants sobre la sexualitat.

En primer lloc, van destacar la normalització de la vida sexual en aquestes edats, que encara que no segueixen un model com el de la joventut pel que fa a la rapidesa i la intensitat, és una realitat i forma part de les necessitats bàsiques d'amor i reconeixement dels éssers humans. També es va parlar del paper dels professionals de la salut que han de contribuir a donar una visió amplia de la sexualitat, no només com funció reproductiva si no també com activitat per gaudir i rebre afecte. Van aportar informació sobre els diversos medicaments i malalties que poden afectar la funció sexual i van convidar a que es parli del tema amb el professional de la salut per trobar solució.

En finalitzar, la Sra. Montse Piñol va donar importància al fet de poder ajustar les expectatives per tal de viure amb més plenitud la sexualitat, reconeixent que es necessita fer-lo diferent de quan s'era jove i ressaltar la dimensió de qualitat que es guanya amb l'experiència i amb altres formes d'expressar-se. Comunicar-se, intimar i jugar més!!!