23 de agosto de 2019

La Casa d’Oficis “Cuidem” dóna suport als centres sociosanitaris de Vilafranca

El 100% de l'alumnat ha obtingut el certificat de professionalitat d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials.


La Casa d'Oficis “Cuidem”, centrada en l'especialitat d'Atenció Sociosanitària, és un programa destinat a persones menors de 25 anys i graduades en ESO. Ha constat d'una primera fase de formació professionalitzadora, en la qual l'alumnat tenia dret a una beca de formació, i d'una segona fase de contractació per part de l'Ajuntament de Vilafranca. 


Des de principis de gener fins a finals de juny, els i les joves s'han format en l'especialitat, essent molt satisfactori el balanç final doncs el 100 % del grup ha obtingut el certificat de professionalitat d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials. S'ha completat aquesta formació amb xerrades relacionades amb l'especialitat i visites a diversos centres que treballen amb persones dependents. 
Des de finals de juny, els i les joves de la Casa d'Oficis Cuidem han estat contractats per l'Ajuntament de Vilafranca per a col·laborar amb el Consorci Sociosanitari de Vilafranca–Centre Ricard Fortuny i la Fundació l'Espiga. L'objectiu d'aquesta iniciativa és realitzar tasques de suport als professionals que hi treballen com a auxiliars d'atenció sociosanitària i despertar en aquest jovent la motivació necessària per a seguir formant-se. 


La Casa d'Oficis és un projecte de Treball als Barris, impulsat per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, des del Servei d'Ocupació i Formació, i confinançat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social – Servicio Público de Empleo Estatal.